UA-217435743-1
top of page

Bostadsportfölj i Skelleftehamn

Sammanfattning

Bostadsportföljen innehåller fem fastigheter med totalt 23 lägenheter. Fastigheterna är genomgående  i gott skick och har löpande underhållits genom åren. Fastigheterna är belägna i Skelleftehamn i nära avstånd till varandra. 

Fastigheterna är byggda mellan 1935-1954 och har löpande underhållits genom åren. Större åtgärder som nya tak och fjärrvärme installerades för 4 år sedan.  

Fastigheterna erbjuder en god utvecklingspotential genom standardhöjande åtgärder även möjlighet till hyreshöjningar på parkerings- och garageplatser. Över lag så är det gott skick på lägenheterna. 

Områdesbeskrivning

Skelleftehamn har precis som Skellefteå präglats av bostadsbrist de senaste åren och flera nya fastighetsbostäder planeras och byggs på orten. 

Fastigheterna ligger alla centralt i Skelleftehamn med närhet till livsmedelsbutik, restaurang, badhus, idrottsanläggning och flera företag. En av de största arbetsgivarna på orten är Bolidens Rönnskärsverk och endast 10 min bort ligger Northvolt’s fabrik, vilket har skapat extra tryck på bostadsmarknaden.

Skelleftehamn har under de senaste åren upplevt en positiv befolkningsutveckling. 
 

Nyckeltal

 • Total BOA: 1491 m2
   

 • Totalt fem fastigheter
   

 • Totalt taxeringsvärde: 4557 tkr
   

 • Totala hyresintäkter: 1534 tkr​
   

 • Driftnetto: 896 tkr

 Ladda ner dokument:

Fastighetsbeskrivning

Fastigheterna är bebyggda mellan 1935-1954 och har löpande underhållits genom åren. Större åtgärder som nya tak och fjärrvärme installerades för 4 år sedan.   

 

Fastigheterna erbjuder en god utvecklingspotential genom standardhöjande åtgärder. Över lag så är det gott skick på lägenheterna.  

Märsen 2 är en fin bostadsfastighet med en lummig innergård för de boende. Totalt fyra lägenheter. På fastigheten finns fyra parkeringsplatser med motorvärmare. Putsad fasad och nytt tak samt fjärrvärme. På innergården finns ett mindre förråd. Påbörjat renovering av soutteränglägenhet i källaren om ca 30 m2.

 

​Fläkten 2 har totalt fem lägenheter samt ett fristående garage med tre platser och ett mindre förråd. 2018 fick fastigheten nytt tak och fjärrvärme. Gården är till största delen grusad för parkeringsplatser. Utvecklingsmöjlighet att renovera mindre utrymme i källaren för uthyrning.

Loggen 9 har totalt tre lägenheter, två garageplatser och en parkeringsplats med motorvärmare. På innergården finns ett litet gårdshus för förvaring. Fräsch tegelfasad på huvudbyggnaden. 2018 fick fastigheten nytt tak och fjärrvärme. Gården har asfalterade ytor för parkering samt grönytor för de boende. En väl uppvuxen häck är planterad mot vägen.  

Rodret 7 är fin bostadsfastighet med fyra lägenheter samt ett garage på innergården med plats för tre bilar. Asfalterade ytor ger ytterligare fyra parkeringsplatser för de boende. 2018 fick fastigheten nytt tak och fjärrvärme.

Rodret 10 har totalt åtta lägenheter samt åtta parkeringsplatser med motorvärmare. Trevliga grönytor för de boende på tomten. 2018 fick fastigheten nytt tak och ny fjärrvärme. 
I källaren finns utvecklingspotential med en outnyttjad yta med egen ingång.

Kommersiella Fastigheter erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning inom försäljning och förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer. Med tjänster och expertis inom samtliga kommersiella fastighetssektorer och delsegment får ni som kund tillgång till en rikstäckande organisation bestående av dedikerade lokala team över hela Sverige.

Vi bistår er som kund längs hela transaktionsprocessen och har sedan starten 2006 genomfört över 2000 företags- och fastighetstransaktioner. Med lång erfarenhet och god kännedom om aktörerna på fastighetsmarknaden är vi er självklara partner för en lyckad fastighetsaffär.

Lasarettsvägen 35 

931 41 Skellefteå

031-757 10 90 

www.kommersiellafastigheter.se

Transaktionsrådgivare

Jörgen Munter

0701-73 37 88

Transaktionsrådgivare

Sandra Hägg

0702-96 93 15

bottom of page