UA-217435743-1
top of page

Dalsjöfors företagspark Gårda 2:1

Sammanfattning

Kommersiella Fastigheter hade det stora nöjet att förmedla den anrika Fastigheten Gårda 2:1. På Fastigheten finns 10 byggnader av varierande storlek inrymmande produktionslager, lager, kontor, vårdlokaler, museum, handel och bibliotek. Fastigheten har en total areal på ca 137 000 kvm och en total lokalarea om 22 577 kvm. 

 

Dalsjöfors har anor så långt tillbaka i tiden som 1897 då Dalsjöfors Väfveriaktiebolag, det som senare kom att bli Almedahls AB, grundades. 1958 flyttas stora delar av Almedahls verksamhet med huvudkontor till Dalsjöfors och det har sagts att detta var ett av världens modernaste linneväverier och den första textilfabriken i Sverige att införa flerskift i produktionen.

 

Koncernchef från 50-talet var Göran Sundblad vars övriga två bröder ledde storföretagen Iggesund och Stora Kopparberg. Därefter blev industrimannen Gustaf Douglas huvudägare av koncernen genom investmentbolaget Latour. Textildivisionens huvudkontor förblev i Dalsjöfors fram till 2006 och fastigheten har alltid varit samhällets nav och motor vilket gett invånarna möjlighet till förvärvsarbete

Områdesbeskrivning

Dalsjöfors Företagspark sjuder av kreativitet, nyskapande och företagsamhet. Med mer än 20st företag, konferensanläggningar, butiker, bibliotek, folktandvård och museum är anläggningen en av de absolut mest attraktiva företagsparkerna i Borås med omnejd.

​Fabriksområdet har gått från att bland annat hysa Almedahls fabrik och koncernens huvudkontor till att nu husera närmare trettio företag, samtidigt som vi ger privatpersoner tillgång till området genom t.ex. tandvård, bibliotek och gym.

Fakta

Namn: Dalsjöfors Företagspark Gårda 2:1 

LOA:  22 577 kvm 

Taxeringsvärde: 4 400 tkr

Ort: Borås

Köpare: Nosli Fastigheter 

Säljare: Lokalpartner Sjuhärad AB 

Fastighetsbeskrivning

Fastighet med en areal på ca 137 513 m2 belägen i Dalsjöfors, Borås kommun. På fastigheten finns uppfört 10 byggnader av varierande storlek, inrymmande bl.a. produktionslokaler, lager, kontor, vårdlokaler, museum, handel och bibliotek.

 

På fastigheten ligger Dalsjöfors Företagspark, i dagsläget bestående av ett 20-tal olika hyresgäster inom olika branscher och av olika storlekar.

 

Andelen uthyrda ytor uppgår till ca 93 %.

Kommersiella Fastigheter är en av de ledande aktörerna på marknaden och är specialiserade på köp- & försäljningsuppdrag av kommersiella fastigheter.

 

Tillsammans är vi ett 50-tal mäklare och transaktionsrådgivare lokaliserade över hela landet med spetskompetens inom juridiska, tekniska och skattemässiga fastighetsfrågor.

Sockerbruket 15 

414 51 Göteborg

031-757 10 90 

www.ffkf.se

Transaktionsrådgivare

Bengt-Åke Harrysson 

Mob. 0703-12 45 02

Transaktionsrådgivare

Niklas Wählisch

Mob. 076-191 95 89

Vi är glada att ta över stafettpinnen och avser att driva verksamheten vidare i samma goda anda som familjen Mäkinen har gjort i många år.

Martin Johansson

VD OCH PARTNER PÅ NOSLI AB

Det är klart att det är ett speciellt uppdrag att få genomföra en sådan här affär. Dalsjöfors Företagspark är så mycket mer än ett traditionellt företagshotell, det är en fastighet med anor så långt tillbaka i tiden som 1897, fastigheten andas såväl historia som genuint entreprenörskap.

Niklas Wählisch

Transaktionsrådgivare - Kommersiella fastigheter

bottom of page