UA-217435743-1
top of page

Hotellfastighet - Karlskoga

Sammanfattning

Kommersiella Fastigheter var säljarens rådgivare vid försäljning av det anrika tidigare stadshotellet i Karlskoga, nuvarande Hotell Alfred Nobel.  

Nyckeltal

  • Total LOA: 4 549 kvm

  • Ort: Karlskoga

  • Köpare: Benard Fastighetsutveckling AB & Gelba Management AB

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten har en total LOA om 4 549 m2 med adress Torget 1. Hyresgäster är Hotell Alfred Nobel och Kalskoga kommun.     

Fastigheten har en spännande historia och invigdes nyårsnatten 1939 i samband med att Karlskoga blev stad. Byggnaden är i tre plan med fasad i tegel och puts och byggd som ett helt kvarter med en atriumgård. Lokalerna består av 72 hotellrum med tillhörande konferensutrymmen, spaavdelning, gym samt restaurang och kommunfullmäktiges sammanträdessal. 

Områdesbeskrivning

Karlskoga är en tätort i östra Värmland och centralort i Karlskoga kommun i Örebro län och är landskapet Värmlands och Örebro läns näst största tätort. Karlskoga ligger vid Möckelns norra strand. Kommunen har en positiv befolkningsutveckling som de senaste åren bara har fortsatt att öka. 2022 låg befolkningssiffran på strax över 30 500. Karlskoga förväntas växa ytterligare och befolkningsmängden spås att år 2025 uppgå till ca 32 000 invånare. 

Kommersiella Fastigheter erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning inom försäljning och förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer. Med tjänster och expertis inom samtliga kommersiella fastighetssektorer och delsegment får ni som kund tillgång till en rikstäckande organisation bestående av dedikerade lokala team över hela Sverige.

Vi bistår er som kund längs hela transaktionsprocessen och har sedan starten 2006 genomfört över 2000 företags- och fastighetstransaktioner. Med lång erfarenhet och god kännedom om aktörerna på fastighetsmarknaden är vi er självklara partner för en lyckad fastighetsaffär.

Sockerbruket 15 

414 51 Göteborg

031-757 10 90 

www.kommersiellafastigheter.se

Transaktionsrådgivare

Bengt-Åke Harrysson

Mob. 0703-12 45 02

bottom of page