UA-217435743-1
top of page

Fastigheten Porsen 1

Sammanfattning

En fastighet belägen på Sörböle i centrala Skellefteå. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till ca 1990 kvm fördelat på kontorslokaler, idrottsanläggning, produktions och lagerytor.

Områdesbeskrivning

Fastigheten är belägen på Sörböle Industriområde som är en stadsdel relativt centralt på södra sidan om Skellefteåälven. I området finns det flera etablerade större bolag som NCC, BDX, Eltel Network och Distriksveterinärerna för att nämna några.

 

I anknytning till industriområdet finns Skellefteås Travbana samt Sunnanås fotbollsanläggning med flertalet fotbollsplaner.

 

Sörböle är ett blandat område med både privatägda villor, skolor och industrifastigheter.

Nyckeltal

  • Total LOA: 1 989 m2

  • Totala hyresintäkter: 2 113 683 m2

  • Driftnetto: 1 450 547

 Ladda ner dokument:

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten Porsen 1 är belägen på Sörböle i de centrala delarna av Skellefteå. På området finns Campus Skellefteå, väletablerade företag och skola/omsorg.

 

Byggnaden uppfördes 1966 i två plan. Innehållandes nyrenoverade kontorslokaler, kök, toaletter samt idrottsanläggning. Idrottsanläggningen hyrs av Soo Shim Skellefteå och är fördelad på två plan med omfattat nyrenoverade omklädningsrum, gym och gruppträningsrum. Denna del har också ett nyrenoverat kök.

 

2008 byggdes ytterligare en del på ca 318 kvadratmeter, i ett plan i anknytning till den befintliga byggnaden. Hyresgästerna Skellefteå Måleri och Polygon delar på denna del av byggnaden idag.

 

Byggnaden har löpande underhållits och inga renoveringar behövs inom någon snar framtid. Under 2020 installerades hiss i den äldre delen och gårdsplanen renoverades och asfalterades. Flertalet parkeringsplatser med motorvärmare finns på gårdsplanen.

 

Hyresgästerna är etablerade och stabila företag som har hyresavtal som sträcker sig till 2025. Säljaren har själv nyttjat 530 kvm kontorsyta som nu står vakant. Denna kontorsyta har stor potential för att bland annat anpassas till ett coworking kontor då det finns passersystem till varje kontor, nyttja för egen verksamhet eller hyra ut vidare.

Kommersiella Fastigheter erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning inom försäljning och förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer. Med tjänster och expertis inom samtliga kommersiella fastighetssektorer och delsegment får ni som kund tillgång till en rikstäckande organisation bestående av dedikerade lokala team över hela Sverige.

Vi bistår er som kund längs hela transaktionsprocessen och har sedan starten 2006 genomfört över 2000 företags- och fastighetstransaktioner. Med lång erfarenhet och god kännedom om aktörerna på fastighetsmarknaden är vi er självklara partner för en lyckad fastighetsaffär.

Lasarettsvägen 35

931 41 Skellefteå

031-757 10 90 

www.kommersiellafastigheter.se

Transaktionsrådgivare

Sandra Hägg

Mob. 070-296 93 15

Transaktionsrådgivare

Jörgen Munter

Mob. 070-173 37 88

bottom of page